Фото: BBC

Землетруси в Туреччині: у країні масово затримують забудовників

Понад 200 осіб заарештовані в Туреччині, які були причетні до будівництва обвалених під час землетрусів будівель. Відповідні рішення ухвалили місцеві суди.

Про це повідомляє Anadolu.

Видання зазначає, що рішенням прокуратури провінцій, де відбувалися землетруси, після 6 лютого було затримано 997 підозрюваних у будівництві зруйнованих будівель.

При цьому 247 з них було заарештовано, а щодо 322 осіб призначено судовий контроль.

Джерело запевняє, що видано ордер на арешт 198 підозрюваних та затримання 102 осіб.

Землетруси у Туреччині

Вранці 6 лютого Туреччину сколихнув землетрус магнітудою 7,8. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у десяти провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу.

Відомо також, що внаслідок землетрусів у Туреччині геологічний щит зрушився на три метри. Загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів. Президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні пояснив, що "це ніби Туреччина зрушила на південний захід". За словами Дольоні, загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів, "все сталося за кілька десятків секунд".

Туреччина та Сирія продовжують ліквідовувати наслідки потужних землетрусів. За останніми даними, кількість загиблих від стихії перевищила 50 тисяч осіб.

У середу, 1 березня, у Туреччині стався ще один потужний землетрус. Підземні поштовхи сягнули 5,6 бала. Відомо про щонайменше двох загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.03.2023 22:05