Зеркаль: Білорусь на словах веде себе як партнер, а діє зовсім по-іншому

31 СЕРПНЯ 2017 08:47

Білорусь на словах веде себе як партнер, а насправді діє зовсім по-іншому. Таку думку висловила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена ЗЕРКАЛЬ в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на «5 каналі», інформує TrueUA.

«Насправді по Білорусі, мені здається, набагато більше питань, ніж відповідей, зараз. Зокрема, наприклад той же вступ Білорусі до Світової організації торгівлі. Чи будемо ми підтримувати Білорусь у цьому вступі, зважаючи, наприклад, на те, що Білорусь – це остання країна Євроазійського економічного союзу, яка вступає до СОТ? І що буде, які будуть наслідки цього вступу? Чи ми все ж таки будемо дивитися на свої інтереси, і нав'язувати вже Білорусі, через Білорусь ЄврАзЕСу свої інтереси, включаючи транзит, включаючи всі заборони, включаючи всі ліцензії і всю решту питань, а також, звичайно, вирішуючи питання і в'їзду громадян України і безпеки громадян України в Білорусі», – зазначила ЗЕРКАЛЬ.

Вона наголосила: «На мій погляд, це комплексне питання, і ми маємо підходити до цього комплексно, бо Білорусь на словах поводиться як партнер, а насправді вони поводяться зовсім по-іншому».

 

Політика, 31.08.2017 08:47