Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Жителі західної півкулі Землі спостерігали повне сонячне затемнення: ефектні кадри

Жителі західної півкулі Землі 8 квітня спостерігали повне сонячне затемнення. Його могли побачити близько 30 мільйонів осіб у США, Канаді, Мексиці та на островах у Тихому й Атлантичних океанах.

Повне сонячне затемнення почалося о 20:00 за Києвом, а пік затемнення припав на 20:18. У цей час Місяць на 4 хвилини закрив собою Сонце. Багато людей на західній півкулі прибули в місця, де найкраще було видно це явище.

Що відомо про сонячне затемнення

Під час повного сонячного затемнення Місяць вирівнюється між Землею і Сонцем, набираючи майже таких же розмірів, як і саме Сонце. Це явище призводить до нетривалого періоду повного затемнення, під час якого Місяць повністю закриває тіло Сонця. Його тривалість залежить від місця розташування спостерігача.

Немає наукових доказів того, що сонячне затемнення якось по-особливому впливає на людину. Але на це явище можуть відреагувати чутливі та метеозалежні люди. Може з'явитися підвищена нервова збудливість, почуття тривоги та занепокоєння, або ж навпаки — ейфорії. Зле можуть почуватися люди з психоневрологічними розладами.

Нагадаємо, 14 жовтня 2023 року Місяць перекривав собою 91% сонячного диска, внаслідок чого утворилося кільцеподібне сонячне затемнення. Його могли побачити понад 32 мільйони людей на планеті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.04.2024 09:39