Володимир Зеленський. Джерело:Офіс президента

Житло, власна справа та освіта: Зеленський анонсував посилення державних програм підтримки молоді

В Україні працюють над оновленням та створенням державних програм для молоді до 25 років. Вони будуть стосуватись освіти, житла та власної справи.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з учасниками Українського молодіжного форуму.

За словами гаранта, восени почнуть діяти зміни до програми "єОселя". Для громадян України віком до 25 років буде передбачене зменшення першого внеску до 10%.

"Це справді хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів та правоохоронців і 7% річних для інших категорій", — пояснив глава держави.

Також для української молоді у вересні з’явиться нова програма грантів. Українці отримуватимуть до 150 тисяч гривень на започаткування або розвиток власної справи. 

Крім того, найближчим часом запрацюють освітні гранти, які передбачені програмою підтримки абітурієнтів.

"Поступово уряд буде збільшувати наповненість коштами цієї та інших відповідних програм підтримки нашої, української, молоді. Таких програм має бути набагато більше. Будьте з Україною, будьте в Україні, і хай Україна завжди перемагає", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, кредити на придбання житла за програмою "єОселя" уже взяли понад 11 тисяч українських родин. З початку поточного року послугою пільгової іпотеки скористалися 5137 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.08.2024 20:33