Фото: соцмережі

Житомирська міськрада з 4 липня розсилатиме військовозобов'язаним листи з повістками

Житомирська міськрада вже з 4 липня розсилатиме листи з повістками військовозобов'язаним. Ці дії регламентуються законом України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Таку заяву зробив в ефірі "Суспільного" заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

Посадовець наголосив, що в повістці має бути вказаний термін, до якого потрібно з'явитися в ТЦК та СП. Військкомати, як зазначає Олег Смаль, формуються списки, передають повістки, а міськрада надсилатиме їх рекомендованим листом військовозобов'язаним особам.

"Якщо після цього військовозобов'язаний відмовився від вручення рекомендаційного листа та не з'явився до територіального центру комплектування, то потім сповіщається поліція, яка здійснює розшук даного військовозобов'язаного та доставляє його до ТЦК. Після чого на особу складається адмінпротокол", — додав Олег Смаль.

Варто зазначити, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Про це свідчить постанова від 25 червня 2024 року № 747.

Раніше заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що наразі робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Нагадаємо, військовозобов'язаним не видають повістки в рекрутингових центрах. Там можна дізнатись, які є вакансії у тих, чи інших підрозділах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2024 19:15