Фото: Офіс президента

"Життя точно переможе смерть": Зеленський та Сирський привітали українців із Великоднем

У неділю, 5 травня, президент Володимир Зеленський та головнокомандувач Збройних сил України привітали українців зі святом Великодня. 

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що біблія вчить нас любові до ближнього, а реалії сьогодення показали нам справжнє значення цього слова.

"Коли всі ми стали одне одному ближніми. А колишній сусід, що постійно набивався нам у брати, для нас далекий навіки. Він порушив усі заповіді, зажадав наш дім, прийшов нас убивати. Світ бачить це. Бог знає це. І ми віримо: у Бога на плечі — шеврон з українським прапором. Тож із таким союзником життя точно переможе смерть", — наголосив президент.

Президент додав, що долаючи спільний шлях, відчуваючи спільний біль, усіх українців об’єднує сьогодні одна спільна молитва.

"Сьогодні наша молитва — за всіх українців, які чекають цього світанку й неодмінно побачать його. Дочекаються миру, правди й Бога, який повернеться на випалену землю. Всіяну шрамами у вигляді воронок і траншей. Повернеться тишею, спокоєм, квітами замість мін на полях. Повернеться дитячим сміхом замість реву повітряної тривоги. Світло, яке повернеться на всю нашу Господом дану землю, на всі території, які чортами тимчасово окуповані. Бог повернеться в Маріуполь. На терикони й узбережжя морів. Так завжди було. Так точно буде", — зауважив Зеленський.

Привітання головнокомандувача ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ також долучився до вітань та закликав у Великдень вшанувати кожного українського воїна.

"Цього дня згадайте про кожного, хто зараз на бойовому чергуванні і подякуйте їм за захист України. Не забувайте і запросіть за родинний великодній стіл кожного українського ветерана — захисника і захисницю, які втратили своє здоров’я у боротьбі з російськими окупантами. Не залишайте їх самотніми, не залишайте їх забутими. Пам’ятайте про їх героїзм та мужність!", — зазначив Сирський.

Головнокомандувач побажав усім українським воїнам міцного здоров'я, стійкості, сили та мужності.

"Нехай Воскреслий Господь, який переміг смерть, дає нам сили для перемоги над ворогом та утверджує нас у боротьбі добра над злом", — наголосив він.

Як заявив Сирський, "як би нам не було важко, але ми знаємо, що після найтемнішої ночі — приходить день. Ми знаємо, що після Христових страждань і смерті буде Воскресіння Христове! Ми знаємо, що після цієї підступної кровожерливої російської агресії настане наша Українська Перемога!".

Нагадаємо, Великдень (Воскресіння Христове) — одне із найважливіших свят серед християн. Воно пов'язане не лише з Воскресінням Ісуса Христа, а й з перемогою добра над злом. Цьогоріч це величне свято припадає на 5 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 09:59