Олександр Сирський на передовій

Жорсткі бої різної інтенсивності: Сирський тиждень працював у бригадах на шести напрямках фронту

В Україні останнім часом спостерігається зниження інтенсивності боїв. При цьому на різних ділянках збільшилася лінія активного фронту.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Про це він залишив допис на своїй сторінці у Facebook.

"Тиждень працював на Східному фронті. Побував практично в усіх бригадах Покровського, Курахівського, Времівського, Торецького, Краматорського напрямків, а також тих, які ведуть бої у Вовчанську та під Харковом. Насамперед хочу висловити вдячність солдатам, сержантам і молодшим офіцерам, які несуть чи не весь тягар активних боїв", — зазначив він.

За його словами, скрізь тривають жорсткі бойові дії різної інтенсивності. Порівняно з попередньою поїздкою два тижні тому додався Торецький напрямок, де воїни 95 десантно-штурмової бригади героїчно кожного дня суттєво зменшують чисельність атакувальних орд противника.

"Складною залишається ситуація на Покровському напрямку. Противник, ставлячи за мету прорив нашої оборони, вкотре провів заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність та продовжив наступальні дії", — додав головнокомандувач ЗСУ.

Попри високі втрати у бронетехніці, ворог продовжує її використання в поєднанні з інтенсивним вогнем артилерії й ударами fpv-дронів. За його словами, цей напрямок потребує постійної уваги та забезпечення додатковою кількістю боєприпасів і вогневих засобів. На інших напрямках інтенсивність бойових дій знизилася, разом з тим лінія активного фронту збільшилася.

"Мета моєї роботи, як і раніше, полягає у вивченні ситуації безпосередньо в районах бойових дій, оперативному розв'язанні проблемних питань без бюрократичних процедур, вивченні бойового досвіду наших військ та впровадження його в процес підготовки військовослужбовців та підрозділів, а також надання дієвої допомоги командирам у плануванні та веденні бойових дій. Основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями", — пояснив Сирський.

Він акцентував, що ще одним проблемним питанням є забезпечення сучасними засобами РЕБ і військової ППО, спроможної ефективно боротися з БПЛА противника. Водночас на нашому боці є перевага у кількості і якості бойових коптерів, насамперед бомберів та FPV-дронів, та майстерність операторів, які їх застосовують. Це запорука українського успіху та збереження життя бійців.

"По приїзду розпочали реалізацію пропозицій щодо удосконалення системи тактичної медицини та її інтеграції у вертикаль Медичних сил, що дасть нам певні переваги в оперативності та якості надання медичної допомоги. Ще одним важливим напрямком змін є адаптація програми базової підготовки військовослужбовців щодо дій  в умовах повного панування дронів на полі бою. Також спланована чергова зустріч з командирами підрозділів БПЛА щодо обміну досвідом з питань застосування та подальшого розвитку цього перспективного виду зброї", — підсумував головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що російські загарбники не можуть захистити на 100 відсотків Керченську поромну переправу в тимчасово окупованому Криму від ударів Збройних сил України. Однак вони продовжують використовувати її для логістики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2024 17:58