Колаж TrueUA

Журналісти дізналися, хто виманив Пригожина з Африки до Росії напередодні загибелі

Глава ПВК "Вагнера" Євген Пригожин за кілька тижнів до авіакатастрофи під Твер'ю зіткнувся з тиском з боку міністерства оборони Росії. Саме через це він і повернувся з Африки до РФ.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, близьке до Кремля.

За словами співрозмовника агентства, спершу структурам "Вагнера" заборонили використовувати для перельотів військові літаки міноборони, а пізніше взагалі закрили для них авіабазу Хмеймім в Сирії, де бійці ПВК базувалися у 2015 році, до офіційного введення російських військ.

Внаслідок цього логістика структур "Вагнера" опинилася під загрозою, що і змусило Пригожина відправитися в Росію з Африки. Джерело видання вказує, що ватажок ПВК вилетів до Москви з метою розв'язати проблеми з міноборони РФ. Однак 23 серпня його бізнес-джет зазнав катастрофи в 50 км від резиденції Володимира Путіна на Валдаї, поховавши сім пасажирів і трьох членів екіпажу, що перебували на борту.

Таємний похорон Пригожина

У вівторок, 29 серпня, поховали ватажка російського військового угруповання найманців "Вагнера" Євгена Пригожина, який загинув внаслідок падіння власного літака. Поховання відбулося у закритому форматі на Порохівському цвинтарі в Санкт-Петербурзі.

Протягом дня журналісти стежили за переміщеннями похоронних кортежів в Санкт-Петербурзі, але точної інформації про те, де і коли буде похований Пригожин, не було. Інформація про його поховання була ретельно засекречена.

Згодом стало відомо, що засновника ПВК "Вагнера" поховали на Порохівському цвинтарі поруч з батьком. Згідно з побажанням родичів, на церемонії прощання були присутні лише вони і близькі друзі. 

Нагадаємо, 27 серпня Слідчий комітет Росії підтвердив загибель ватажка приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області.

Раніше повідомлялось, що найманці ПВК "Вагнера", які перебувають в Африці та на Близькому Сході, можуть перейти під контроль російського диктатора Володимира Путіна. Це дозволить уникнути заколотів у майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.09.2023 06:13