Зі Севастополя в Новоросійськ: Росія боїться ударів і перекидає кораблі в безпечніше місце (супутникові знімки)

Російські окупанти перекинули 14 кораблів Чорноморського флоту РФ з анексованого Севастополя до Новоросійська Краснодарського краю. Таким чином вони шукають для своїх суден безпечніші місця.

Про це свідчать супутникові знімки станом на 1-2 жовтня, які опублікував американський OSINT-дослідник MT Anderson у Twitter із посиланням на дані супутників.

За його словами, до Новоросійська перебазувалися два фрегати проекту 11356 "Адмірал Ессен" і "Адмірал Макаров", три дизельні підводні човни, п'ять великих десантних кораблів і декілька малих ракетних кораблів.

Супутникові знімки від 2 жовтня показали, що у Феодосії в анексованому Криму перебуває один великий десантний корабель, тральники та малі ракетні кораблі. Крім того, в самому Севастополі, судячи зі знімків від 2 жовтня, залишаються чотири великі десантні кораблі проекту 775 (за класифікацією НАТО — Ropucha) та підводний човен класу Kilo.

Раніше керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявляла, що кораблі та катери Чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіального моря України. Вони не наважуються запливати далі мису Тарханкут у Криму.

Нагадаємо, що, на думку британської розвідки, будь-яка спроба повернути до експлуатації російський підводний човен, який знищили українські сили 13 вересня, займе багато років і коштуватиме сотні мільйонів доларів. Тоді декілька ракет обстріляли суднобудівний завод "Севморзавод", який входить до складу військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Севастополі. Влучили в десантний корабель "Мінськ" і підводний човен "Ростов-на-Дону" в сухих доках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 10:14