Фото: Instagram Андрія Ярмоленка

Зірковий футболіст збірної України отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві 20 вересня відбулося вручення тренерських А-дипломів Спілки європейських футбольних асоціацій. Один з таких отримав відомий український півзахисник Андрій Ярмоленко.

Як повідомляє Tribuna.com, відповідний диплом дає право працювати асистентом головного тренера, головним тренером на любительському рівні, а також у Першій та Другій лізі України.

Ліцензії вручали завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Київського національного університету будівництва і архітектури Олександр Шамич, директор Центру ліцензування Української асоціації футболу Валерій Шамардін та методист Центру ліцензування УАФ А-дипломів УЄФА Ігор Хіміч.

Раніше, а саме 10 вересня, Ярмоленко повідомляв, що чеські футболісти Владімір Цоуфал, Томаш Соучек та Алекс Крал підтримали його після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

"Коли почалась війна, у перші дні тобі було не до того, щоб щось з кимось обговорювати. Ти переймався своєю сім'єю, своїми батьками, дітьми, щоб вони перебували у безпеці", — сказав Ярмоленко.

Футболіст також висловив подяку гравцям збірної Чехії — Цоуфалу, Соучеку та Кралу, які дуже підтримували Ярмоленка та пропонували свою допомогу. Варто зауважити, що Алекс Крал був на контракті у московському "Спартаку" до літа 2024 року.

Нагадаємо, 10 вересня, збірна України програла національній команді Чехії в матчі другого туру групового раунду Ліги націй сезону-2024/25. Поєдинок на "Еден Арені" у чеській Празі завершився з рахунком 3:2.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.09.2024 06:28