Фото: Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка. Джерело – 1927.kiev.ua

Ярмоленко з Коноплянкою хотіли покепкувати з Януковича: український футболіст пригадав кумедну історію

Українські футбольні гравці Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка пригадали, як хотіли покепкувати над колишнім президентом України Віктором Януковичем. Вони планували прокинути екс-лідеру держави м'яч поміж ніг на зустрічі команди напередодні Євро-2012.

Цікавою історією поділився екс-гравець збірної України Тарас Михалик, пише Tribuna.com. За його словами, до розташування збірної на "динамівську" базу приїхав Віктор Янукович, він хотів зустрітися з командою перед чемпіонатом Європи. 

"Зустріч проходила на тренувальному полі. В нас була розминка з м’ячами поки ми його чекали. Ярмоленко з Коноплянкою хотіли прокинути йому м’яч між ніг, коли він буде йти. І хтось з хлопців каже: "Прикиньте, якщо він спіткнеться об м’яч, впаде і розіб’є собі голову", — пригадує Михалик.

Він також заявив, що Янукович тоді просто приїхав, зустрівся з футболістами, сказав якісь напутні слова і зробив спільне фото. 

"Нічого особливого. Просто запам’яталася ця історія, коли Жека та Андрюха на спір хотіли прокинути йому м’яч. А він просто пройшов. Може було б краще, якби десь добре так спотикнувся", — додав Тарас Михалик.

Варто відзначити, що на чемпіонаті Європи збірна України стартує в понеділок, 17 червня, матчем із Румунією в Мюнхені.

Нагадаємо, головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров перед генеральною репетицією сказав, що у футболі результат важливий завжди, навіть у товариському матчі. А тим паче в завершальному, коли треба підійти до офіційних поєдинків Євро-2024 в хорошому психологічному стані.

Цікаво, що під час підготовки до Євро-2024 українська національна збірна провела три контрольні поєдинки. Спочатку наші земляки зіграли внічию з Німеччиною (0:0), потім програли Польщі (1:3) та перемогли Молдову в завершальному товариському матчі перед чемпіонатом Європи з розгромним рахунком 4:0. Голи забивали Роман Яремчук, Віктор Циганков, Артем Довбик і Георгій Судаков.

Раніше повідомлялось, що організатори футбольного чемпіонату Європи-2024 рекомендують не використовувати на престижному турнірі прапори держав, які не беруть у ньому участі. У список потрапила й країна-агресор Росія, яка веде повномасштабну війну з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.06.2024 18:06