Фото: СБУ

"Зливала" дані про оборону північних рубежів України: на Сумщині затримали зрадницю

Служба безпеки Україна у Сумській області викрила ворожу інформаторку, яка "зливала" дані про оборону північних рубежів України.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Фігуранткою виявилась мешканка прикордонного міста Глухів. Вона передавала до ФСБ локації, орієнтовну кількість та наявне озброєння підрозділів ЗСУ, які залучені до оборони північних рубежів України", — пише пресслужба.

Правоохоронці встановили, що жінка "зливала" інформацію про наслідки російських обстрілів, насамперед координати зруйнованих будівель місцевої інфраструктури. Такі відомості потрібні були загарбникам для підготовки нових та коригування повторних ворожих атак із застосуванням артилерії, мінометів та дронів-камікадзе.

За даними слідства, фігурантка підтримувала комунікацію з окупантами через свого родича — громадянина РФ, який проживає в Росії і тривалий час співпрацює з ФСБ. Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які вона використовувала для фотофіксації українських об’єктів і передачі цих відомостей до РФ.

"Контррозвідники СБУ затримали зловмисницю на спробі передачі розвідданих російській спецслужбі", — йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру. Суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили зрадника у результаті багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України. Чоловік, перебуваючи у лавах ЗСУ, збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2023 13:58