Джо Байден. Джерело: Facebook

"Злочинна бездіяльність": Байден озвучив нову заяву до Конгресу стосовно допомоги Україні

Президент США Джо Байден прокоментував затримку з наданням коштів на підтримку України в Конгресі США. За його словами, така затримка є "злочинною бездіяльністю" з боку конгресменів.

Слова Джо Байдена наводить Bloomberg.

Під час зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцом у Вашингтоні американський президент попередив про "жахливі наслідки" у разі, якщо американські конгресмени не схвалять фінансування для України.

"Неспроможність Конгресу підтримати Україну близька до злочинної недбалості. Це обурливо", — заявив Байден у Білому домі.

Водночас німецький канцлер висловив сподівання, що американські конгресмени все ж дійдуть згоди та виділять кошти на підтримку України.

"Сподіваюся, що Палата представників піде за вами й ухвалить необхідне рішення про підтримку", — сказав Шольц.

Як відомо, у США закінчилися виділені раніше кошти на підтримку України. Новий пакет фінансування на запит Байдена має виділити американський Конгрес. Але цей запит розглядається ще з минулого жовтня, і лише нещодавно почав просуватися.

Днями Сенат США взявся за розгляд законопроекту про виділення коштів на підтримку України та Ізраїлю. Наразі щодо нього тривають дебати, в ході яких сенатори пропонують свої правки. Після завершення дебатів та розгляду правок законопроект винесуть на фінальне голосування в Сенаті. Надалі законопроект має розглянути Палата представників США, яка і створювала проблеми на шляху розгляду запиту Байдена на фінансування.

Нагадаємо, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україні все ще вистачить усіх необхідних ресурсів на два місяці. Однак США можуть погодити фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню у найближчі два місяці, тоді ситуація покращиться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.02.2024 17:38