Злякався, або Путін не дозволяє: президент Бразилії відмовився їхати в Україну

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва відмовився особисто приїхати в Україну з візитом. Він вирішив відправити до Києва свого помічника.

Про це повідомляє видання Folha.

Спеціальний помічник президента Бразилії з міжнародних питань Селсо Аморім вирушить в Україну за дорученням бразильського лідера і на запрошення МЗС України.

Таку заяву керівник генерального секретаріату адміністрації президента Марсіо Маседо зробив після зустрічі з представниками Асоціації українців у Португалії. Напередодні туди прилетів президент Бразилії.

"Президент прийняв рішення та доручив мені повідомити, що спеціальний помічник з міжнародних питань, екскерівник МЗС, який вже був у Росії, відвідає Україну", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки різко розкритикували Бразилію після звинувачень у розпалі війни в Україні. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва повторює російську та китайську пропаганду.

Відомо, що президент Бразилії заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "заохочувати воєнні дії" на території України. З Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним потрібно говорити про мир. 

Також президент Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. Таку заяву він зробив у четвер, 6 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.04.2023 12:33