Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

ЗМІ анонсували візит Зеленського до Німеччини: названо ціль поїздки

Президент України Володимир Зеленський вже наприкінці наступного тижня може здійснити робочу поїздку до Німеччини. Це буде його третій візит до цієї країни від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Про це повідомило німецьке видання Tagesspiegel.

За даними джерела, Зеленський планує відвідати Мюнхенську конференцію з питань безпеки, яка пройде з 16 по 18 лютого. Точний графік і деталі візиту наразі залишаються засекреченими з міркувань безпеки.

Варто зазначити, що голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген відмовився підтвердити участь Зеленського у конференції. Проте він підкреслив, що організатор намагається забезпечити присутність українського лідера. Гойсген повідомив, що "Запрошення було надіслано Зеленському".

Цікаво, що у 2023 році Зеленський відкрив традиційну конференцію відеозверненням з Києва. Відтоді президент України здійснив низку закордонних візитів. Серед них, зокрема, перший офіційний візит до Німеччини у воєнний час у травні минулого року. Тоді глава держави зустрівся з канцлером Олафом Шольцом у Берліні та прийняв премію Карла Великого в Аахені.

Раніше повідомлялось, що вже у лютому цього року Україна та Німеччина можуть підписати договір про гарантії безпеки. Проект важливого документа вже готовий.

Також з'явилась інформація, що Україна незабаром може укласти двосторонню безпекову угоду із Францією. Сторони обговорили доопрацьований проект відповідної угоди та узгодили позиції щодо окремих елементів документа.

Нагадаємо, 12 січня Україна та Велика Британія підписали безпековий договір. Угода діятиме до вступу в НАТО. Документ під назвою "Угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною і Сполученим королівством Великої Британії та Північної Ірландії" підписали президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак після переговорів, які відбулися у Маріїнському палаці в Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 11:01