Фото: vsim.ua

ЗМІ дізналися, коли Україна може отримати ракети дальністю 300 кілометрів

Україна може отримати від союзників ракети дальністю 300 кілометрів. Це, імовірно, трапиться вже у січні.

Про це повідомила журналістка "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе у Х (Twitter).

За її словами, військове командування України провело зустріч із представниками військового командування країн-партнерів України.

"За даними високопоставлених чинів в Генштабі ЗСУ за результатами зустрічі військового командування України з військовим командуванням союзників, темпи постачання зброї Україні не зменшаться", — написала вона.

До того ж Гонгадзе додала, що у січні Україна має отримати нові ракети з дальністю 300 кілометрів та вагою бойової частини 100 кілограм. Окрім того, у планах є допомога з переобладнання зенітних комплексів "Бук".

Ймовірно, йдеться про ракети ATACMS із фугасною бойовою частиною. На відміну від касетних ATACMS, які б’ють на 160 кілометрів, вони мають саме таку дальність.

Нагадаємо, за даними The New York Times, Україна отримала від Сполучених Штатів Америки близько 20 ракет ATACMS. При цьому Сили оборони не можуть їх використовувати для атак по території Російської Федерації.

Своєю чергою російський диктатор Володимир Путін прокоментував передачу США Україні далекобійних ракет ATACMS. Він переконаний, що ця зброя не здатна переломити хід бойових дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 18:48