Фото: соцмережі

ЗМІ показали місце у Румунії, де впав російський "шахед"

У ніч на понеділок, 4 вересня, під час масованого обстрілу України російські дрони-камікадзе впали та вибухнули на території РумуніїНа місці удару можна побачити обгорілі дерева та уламки самого ж безпілотника.

Про це повідомляє Digi24.

Журналіст Алін Борча відвідав в Ceatalchioi показав, як виглядає місце, де впав дрон.

"Навколо я бачу наслідки сильного удару і вибуху. Дерева в цьому районі спалені, на них більше немає гілок і листя. На місці вибуху все зруйноване", — розповів він.

Фото: місце, де впали уламки "шахеда". Джерело: Digi24

Зазначається, що саме з цього району армійські слідчі групи збирали уламки, які могли бути частиною безпілотника. Попри те, що військові слідчі вже завершили свою роботу зі збору фрагментів БпЛА, журналіст виявив й інші шматки безпілотника.

"Є й інші такі фрагменти в цьому районі, великі чи малі, хоча слідство на місці завершено", — повідомив він.

За словами джерел видання, які беруть участь в розслідуванні, БпЛА нібито не мав вибухового навантаження, однак міг використовуватись в шпигунських цілях.

Падіння російського дрона у Румунії: що відомо

Під час чергової нічної атаки "шахедами" по портовій інфраструктурі Одеської області на Дунаї дрони-камікадзе впали на території Румунії, яка є країною НАТО. Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося неподалік Ізмаїльського порту.

У Міністерстві закордонних справ України закликали партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав.

Міністерство оборони Румунії у спеціальній заяві засудило атаки на українські об’єкти та цивільну інфраструктуру. У румунському відомстві назвали їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила. Водночас міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску повідомила, що атаки Російської Федерації по інфраструктурі на Півдні України несуть ризики для її країни.

Водночас президент Румунії Клаус Йоганніс заперечив падіння російських безпілотників 4 вересня на території його країни. Він заявив, що не було знайдено жодної деталі від дрона країни-агресорки.

Також румунський лідер наголосив, що держава повністю контролює свій повітряний простір і має "надзвичайно сильні гарантії безпеки". Крім того, Йоганніс зауважив, що країни НАТО визначилися з алгоритмом дій на випадок, якщо "щось впаде на їхню територію".

Нагадаємо, що згодом — після того, як уламки все ж виявили, — президент Румунії зробив нову заяву, зазначивши, що в разі підтвердження цього факту — це буде "серйозне порушення". До того ж Йоганніс знову назвав атаки на українську інфраструктуру в регіоні Дунаю військовим злочином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 19:59