Ігор Мазепа. Фото: Investory News

ЗМІ повідомляють про затримання на кордоні з Польщею бізнесмена Мазепи: що відомо

За даними ЗМІ, на кордоні з Польщею у четвер, 18 січня, було затримано українського бізнесмена, голову інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу.

Як повідомило "РБК-Україна" із посиланням на джерела у правоохоронних органах, затримання сталося під час спроби бізнесмена виїхати за кордон — на контрольно-пропускному пункті "Медика-Шегині" вдень 18 січня.

Видання вказує, що правоохоронці буцімто після цього розпочали обшуки у його офісі Concorde Capital. Справа нібито пов'язана з отриманням права на землю для того, щоб збудувати котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park у районі Вишгорода під Києвом. Відомо, що Goodlife Park збудували ще у 2013 році. Площа котеджного містечка складає 40 гектарів. Він розташований за 12 кілометрів від Києва.

Адвокати Мазепи повідомили, що він намагався виїхати за кордон, щоб відвідати Всесвітній економічний форум.

Що відомо про бізнесмена Ігоря Мазепу

Іван Мазепа — 47-річний український підприємець, який здобув економічну спеціальність у Київському національному економічному університеті. Після цього володів низкою компаній, які займались інвестиціями та цінними паперами — про це ідеться в його біографії на сайті. Починаючи з 2004 року, є власником інвестиційної компанії Concorde Capital. У листопаді 2023 року хорватське видання Jutarnji list повідомило, що Мазепа побував у Хорватії й встиг порушити закон. Зокрема, його повітряне судно порушило кордон і приземлилось посеред поля неподалік від Загреба: за це підприємця планували оштрафувати.

Відомо, що Concorde Capital надає інвестиційні та брокерські послуги. Останні новини публікуються на сторінці Facebook: саме там вказують, що в планах — будівництво у "сфері рекреаційної нерухомості SHELEST Hotel" під Вишгородом та інші проекти. Останній фінансовий звіт опублікований на сайті у 2016 році.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва у четвер, 18 січня, обрав запобіжний захід у вигляді арешту із заставою трьом із п'яти фігурантів справи про неякісні закупівлі одягу й білизни для Збройних сил України компаніями львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Заставу визначено у розмірі півмільярда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 03:32