Судове засідання в Печерському суді Києва, 18 січня 2024 року. Фото: Ліля Гончарук / "Суспільне"

Справа Гринкевича: суд обрав запобіжний захід трьом фігурантам

Печерський районний суд Києва у четвер, 18 січня, обрав запобіжний захід у вигляді арешту із заставою трьом із п'яти фігурантів справи про неякісні закупівлі одягу й білизни для Збройних сил України компаніями львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича. Заставу визначено у розмірі півмільярда.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

"За клопотаннями Офісу Генерального прокурора Печерський районний суд столиці обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом підозрюваним у кримінальному провадженні щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ на майже 1 млрд гривень. Як альтернативу суд визначив можливість внесення застави у розмірі понад 500 мільйонів гривень для кожного з них", — вказали в ОГП.

За даними ЗМІ, йдеться про Андрія Колотила, Володимира Тимківа й Кузьмінського.

Їм інкримінують створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч  5 ст. 190 КК України).

Справа закупівель компаніями Гринкевича для Міноборони: що відомо

Напередодні Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, якого раніше запідозрили у дачі хабара слідчому ДБР. Всього у справі фігурують п'ятеро людей, із яких старший Гринкевич уже перебуває в СІЗО, а також його син Роман.

Фігурантів підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

За даними слідства, бенефіціар трьох підприємств створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Її учасники уклали договори із Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу для потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян повідомила, що оголошено в розшук одного з членів злочинного угруповання. Йдеться про близького родича львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, викритого на оборудках із закупівлями одягу для Збройних сил України, а саме — про його сина Романа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 02:50