Родина Гринкевичів. Фото зі соцмереж

Офіс генпрокурора просить арешт із заставою для трьох підозрюваних у "справі Гринкевича"

Офіс генерального прокурора подав клопотання про обрання запобіжних заходів трьом фігурантам у справі про постачання неякісного одягу для Збройних сил України на суму 1 мільярд гривень. Справу розглядатиме Печерський районний суд Києва.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

Там зазначили, що підозрюваними є двоє керівників підприємств і їх представник. У прокуратурі не розкривають імен фігурантів, однак зрозуміло, що йдеться про справу львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його сина Романа зокрема.

"У клопотаннях прокуратура просить застосувати до фігурантів запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень кожному", — йдеться в повідомленні.

У четвер, 18 січня, суд розпочав розгляд першого клопотання. Також у прокуратурі додали, що ще "одного учасника злочинної організації оголошено у розшук".

Як відомо, Державне бюро розслідувань викрило організовану групу на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Вони завдали державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень. Вчора п’яти членам угруповання повідомлено про підозру та затримано, однак один із них (Роман Гринкевич) досі переховується.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України 17 січня подало заяву до Державного бюро розслідувань про визнання відомства потерпілою стороною у справі проти компаній, які пов'язані із львівським підприємцем Ігорем Гринкевичем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 22:15