Міноборони просить визнати його потерпілою стороною у "справі Гринкевича": заява в ДБР

Міністерство оборони України подало заяву до Державного бюро розслідувань (ДБР) про визнання відомства потерпілою стороною у справі проти компаній, які пов'язані із львівським підприємцем Ігорем Гринкевичем.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Зокрема, Міноборони ухвалило рішення розірвати контракт на постачання продуктів із "Трейд лайнс рітейл".

"Як стало відомо Міноборони від ДБР, під час проведення досудового розслідування отримано докази про те, що в межах підписаних 23 лютого 2023 року контрактів компанії "Будівельна компанія Сітіград", "Трейд лайнс рітейл", "Будівельний альянс Монтажпроект" постачали Міноборони низькоякісні товари. Це спричинило Міністерству оборони матеріальну шкоду на загальну суму понад 934 мільйонів гривень", — йдеться в повідомленні.

У межах досудового розслідування Державне бюро розслідувань заарештувало рахунки та активи цих компаній.

"Наприкінці 2023 року одну з вище зазначених компаній — "Трейд лайнс рітейл" — на конкурсних торгах в системі Prozorro визнали переможцем на постачання харчів за одним із 30 контрактів для Збройних сил України. Через неможливість забезпечити постачання продуктів Міноборони ухвалило рішення та надіслало всі необхідні документи "Трейд лайнс рітейлу" для розірвання контракту", — зазначили в міністерстві.

Там додали, що, аби уникнути складнощів із харчовим забезпеченням, 16 січня Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів.

Нагадаємо, журналіст Євген Плінський повідомив, що 17 січня вручили підозри бізнесмену Ігорю Гринкевичу та його сину Роману. Їм інкримінують створення злочинного угрупування та шахрайства здійсненого в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.01.2024 20:11
Фото ілюстративне зі соцмереж