Родина Гринкевичів. Фото зі соцмереж

Журналіст повідомив, що Гринкевичам вручили підозри: їм світить до 12 років тюрми

У середу, 17 січня, було вручено підозри бізнесмену Ігорю Гринкевичу та його сину Роману. Їм інкримінують створення злочинного угрупування та шахрайства здійсненого в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.

Про це повідомив журналіст Євген Плінський з посиланням на джерела у прокуратурі. За його словами, підозри також отримали троє керівників підконтрольних Гринкевичам компаній.

"Їм інкримінують створення злочинного угрупування та шахрайства здійсненого в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах. Йдеться про ч. 5 ст. 190,  та ч. 1,2 ст. 255 КК України", — написав Плінський.

Він також повідомив, що зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

"Світить Гринкевичам та їх банді до 12 років з конфіскацією майна. Дуже добрий результат на цьому етапі", — додав журналіст Плінський.

Що відомо про корупційну схему Гринкевича

Наприкінці грудня журналіст Євген Плінський повідомив, що будівельний альянс компаній родини Гринкевичів підписав контракт із Міністерством оборони України про постачання одягу для Збройних сил України. Він наголосив, що, не маючи жодного виробництва одягу, жодної швейної машинки та спеціалістів, три компанії Гринкевичів у січні-лютому 2023 підписали з Міноборони 23 договори на загальну суму 1,54 мільярда гривень на постачання літнього одягу та білизни. При цьому не відбулося жодних відкритих процедур і тендерів.

Він додав, що задля збільшення маржі білизну й одяг купували не відштовхуючись від контрактів, а від ціни — що дешевше, то краще. Тому якість білизни й одягу не відповідає жодним умовам військового забезпечення.

Згодом з’ясувалося, що компанії "ТРЕЙД ЛАЙНС РІТЕЙЛ", "Будівельна компанія СІТІГРАД" і "Будівельний Альянс МОНТАЖПРОЕКТ" отримували гроші від Міноборони без факту постачання одягу за підробленими актами прийняття-передання з правом "довозу" одягу тоді, коли вийде.

Нагадаємо, 11 січня, за ініціативи Державного бюро розслідувань арештовано майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича — одного з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.01.2024 12:14