Фото ілюстративне зі соцмереж

Справа Гринкевича: суд заарештував одного з підозрюваних, який представляв одразу три фірми

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному з фігурантів "справи Гринкевича". Його помістили під варту з можливістю застави.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на речницю Офісу генерального прокурора України Надію Максимець.

"Суд задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора та застосував до одного з фігурантів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 16.03.2024 із заставою 500 001 528 гривень (165 126 прожиткових мінімумів). Розгляд інших клопотань триває", — зазначила Максимець.

Журналісти з’ясували, що йдеться про Андрія Колотила. Він діяв в окремих випадках і представляв одночасно всі три фірми, пов'язані з Гринкевичем.

Як відомо, 17 січня, українські правоохоронці повідомили про підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу та членам його родини. Вони були одними з найбільших постачальників для Міністерства оборони та, за версією слідства, завдали бюджету України збитків на майже мільярд гривень. Це фігуранти справи щодо закупівлі неякісної білизни й одягу для українських воїнів.

Ігор Гринкевич зараз уже перебуває в СІЗО. Раніше його спіймали на спробі дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів одному з керівників Державного бюро розслідувань. Натомість бізнесмен вимагав повернути майно, яке вилучили у підконтрольних йому компаній.

Нагадаємо, раніше радниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян повідомила, що оголошено в розшук одного з членів злочинного угруповання. Йдеться про близького родича львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, викритого на оборудках із закупівлями одягу для Збройних сил України, а саме — про його сина Романа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.01.2024 23:16