Фото ілюстративне. Джерело: europa.eu

ЗМІ: Саудівська Аравія не прибуде на Саміт миру в Швейцарії

Саудівська Аравія не відправлятиме своїх представників на Саміт миру у Швейцарії, що організовує Україна на тлі повномасштабної війни з Російською Федерацією. Захід пройде в середині червня на курорті Бюргеншток неподалік Люцерна.

Про це повідомляє німецьке агентство DPA з посиланням на власні джерела, пише Bild. Видання отримало інформацію щодо неучасті Саудівської Аравії у Саміті миру у Швейцарії від джерел у дипломатичних колах в Ер-Ріяді.

Причиною відмови Саудівської Аравії вказується той факт, що на Саміті буде відсутня Росія. Наразі немає офіційного підтвердження остаточного рішення Саудівської Аравії.

Нагадаємо, що Зеленський у Сінгапурі також запевнив, що США підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру на високому рівні. Проте остаточно невідомо, чи візьме в ньому участь особисто очільник Білого дому Джо Байден.

Раніше у Китаї зробили заяву про те, що можуть силою "розгромити" незалежність Тайваню. Таким чином Пекін знову вдався до залякувань стосовно острова.

Також Зеленський під час виступу у Сінгапурі зазначив, що Кремль намагається зірвати майбутній Глобальний саміт миру 15-16 червня у Швейцарії та шантажує з цією метою інші країни. Деякі держави наразі навіть стали допомагати Москві у цих намірах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 18:38