Володимир Зеленський і Джо Байден. Джерело: Telegram-канал президента України

Зеленський пояснив, чи є шанс, що Байден приїде на Саміт миру до Швейцарії

Сполучені Штати Америки підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру на високому рівні. Проте остаточно невідомо, чи візьме в ньому участь особисто очільник Білого дому Джо Байден.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ на полях конференції "Діалог — Шангрі Ла" в Сінгапурі. За його словами, "є шанс" побачити Байдена на саміті у Швейцарії.

"США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні. Але поки що немає конкретного підтвердження саме від президента Байдена. Проте в будь-якому разі, я думаю, що в нас є шанс, що президент буде", — розповів він.

Щодо позиції Китаю Зеленський зазначив, що Пекін не підтвердив участі в Саміті миру на жодному рівні. До речі, раніше президент України в одному відеозверненні закликав лідерів США та Китаю особисто взяти участь у Саміті миру. Він заявляв, що кремлівського диктатора Володимира Путіна дуже втішить той факт, якщо Байден проігнорує Саміт миру у Швейцарії.

Водночас американські медійники вважають, що Байден, найімовірніше, пропустить саміт миру, оскільки він перетинається зі збором коштів на передвиборчу кампанію у Каліфорнії. Водночас у Білому домі запевнили в незмінності підтримки США незалежно від того, хто представлятиме цю країну у Швейцарії на Саміті миру.

Нагадаємо, Зеленський також розповів, що Україна надіслала запрошення Палестині й Ізраїлю на Глобальний саміт миру, який відбудеться цього місяця у Швейцарії. За його словами, Київ готовий чути кожну думку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2024 13:37