Фото: АрміяInform

ЗМІ: Україна може отримати від Італії партію ракет Storm Shadow

Україна може отримати від Італії далекобійні ракети. Їх можуть передати у дев'ятому пакеті військової допомоги, який міститиме не лише систему протиповітряної оборони Samp-T, а й партію ракет великої дальності Storm Shadow.

Про це повідомляє італійське видання Fatto Quotidiano.

Відомо, що за даними джерел видання, дев'ятий пакет військової допомоги від Італії, який міністр оборони Гвідо Крозетто представить парламенту до кінця поточного місяця, міститиме не лише зенітно-ракетну систему ППО Samp-T, а й партію ракет великої дальності Storm Shadow. Точну кількість ракет, яку планує передати Рим Києву при цьому не називають.

Що відомо про Storm Shadow

Ці ракети є далекобійними та малопомітними. Вони належать до класу  авіаційних крилатих ракет класу "повітря-земля". Розробкою цієї зброї спільно займалися Франція та Велика Британія. Аналог французького виробництва має назву Scalp. Відомо, що ці ракети відносно нові, адже Storm Shadow стали на озброєння Великої Британії та Франції у 2003 році.

Основні характеристики Storm Shadow 

  1. Дальність складає понад 560 кілометрів
  2. Оснащені сучасною системою TERCOM (Terrain Contour Matching) та GPS-навігацією, що забезпечує високу точність ураження.
  3. Мала радіолокаційна видимість ускладнює їх виявлення ворожими радарами.
  4. Можуть бути запрограмовані на атаку різних цілей, включаючи бункери, системи ППО та мости.

Нагадаємо, у травні радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Юрій Сак повідомляв, що Україна вже використовувала надані Великою Британією далекобійні ракети Storm Shadow. Їх застосовували для ударів по об'єктах на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2024 13:09