Фото: goodfon.com

Bild: Повітряні сили щодоби передислоковують бомбардувальники, здатні нести Storm Shadow

Повітряні сили України кожні 24 години передислоковують бомбардувальники Су-24. Така частота перебазування необхідна для захисту літаків від ударів Росії.

Про це пише Bild. Авіація здатна нести далекобійні ракети Storm Shadow і SCALP-EG. Їх у нашій країні доволі нечисленна кількість.

Видання зазначає, що для передислокації в Україні відновили всю мережу аеродромів часів СРСР, а також обладнали нові. Окрім того, залучені таємні злітно-посадкові смуги на автомагістралях.

"Українська армія розгорнула кілька зенітних комплексів Patriot та Iris-T спеціально для захисту відповідних аеродромів", — йдеться у статті.

До того ж атаки Су-24 на мости, склади та командні пункти РФ і провокують її ракетні атаки на аеродроми нашої країни. Зокрема, нещодавно країна-агресорка влучила у Старокостянтинів на Хмельниччині, тому що там базується тактична авіація.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що удари російських окупантів по українських аеродромах не ефективні. За його словами, авіація ЗСУ встигає передислокуватися ще до атак. Ігнат також зазначив, що українська авіація під час обстрілів працює за протоколом. Тому ще до атак літаки передислоковують на інші аеродроми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 21:22