Фото: скріншот з відео

Зміна тактики: у ЗСУ пояснили, чому рашисти активізували авіацію на Херсонщині

Російська армія почала тероризувати Херсонську область керованими авіаційними бомбами. Загарбники таким способом залякують місцеве населення.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Речниця заявила, що протягом 1 квітня окупанти з акваторії Чорного моря атакували Херсонський напрямок авіаційними бомбами. Рашисти влучили по сільськогосподарському угіддю: загиблих та поранених від удару немає.

Гуменюк запевнила, що загарбники намагаються тиснути на жителів, адже Херсонщина — аграрний регіон, де зараз починаються земельні роботи.

"Характерна зміна тактики армії РФ спостерігається в тому, що з використанням Су-35 вони атакують прифронтові території. Це кілька десятків кілометрів, куди можуть сягати такі керовані авіаційні бомби, які випускають з винищувачів", — додала вона.

Гуменюк підкреслила, що російська авіація атакує Херсонську область з зони, де українська протиповітряна оборона не може їх дістати. Окупанти також б'ють по населених пунктах, які розташовані на узбережжі.

"Це спосіб тероризму, який російські війська взяли за основу, оскільки вогнева робота Сил оборони по зачищенню смуги у 30 кілометрів має результат. Але, коли війська РФ вишукують нову тактику — ми завжди готуємо протидію", — додала Гуменюк.

Нагадаємо, Україна вже готує базу для майбутньої деокупації Криму. У РНБО вже розробляються основні кроки, які застосують для звільнення півострова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2023 10:34