Олексій Данілов. Фото з відкритих джерел

Зміни щодо мобілізації в Україні розглянуть на наступній Ставці верховного головнокомандувача, — Данілов

На наступному засіданні Ставки верховного головнокомандувача розглянуть пропозиції щодо мобілізації. Це стосується і деяких законодавчих ініціатив із цього приводу.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю BBC.

"Ми зараз запускаємо нову програму, вже декілька разів на засіданнях ставки це питання проговорювали. Я думаю, що найближчим часом будуть нові ініціативи, в тому числі законодавчі, з цього приводу", — зазначив він.

За його словами, це питання зараз комплексно розробляється, до його розв’язання залучені різні фахівці.

"Це і залучення рекрутингових компаній, і багато інших речей... Я би не хотів зараз давати остаточну відповідь, тому що ще раз наголошую, воно зараз в процесі. Єдине, що можна сказати, що на наступному засіданні Ставки верховного головнокомандувача президент дав вказівку, щоби це питання остаточно підготували", — наголосив секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи вистачить Україні людей, аби далі воювати, Данілов сказав: "Коли ви йдете на війну, у вас постійно не буде вистачати трьох речей. У вас не буде вистачати часу, у вас не буде вистачати зброї, і у вас не буде вистачати людей".

Саме тому, за його словами, мистецтво військових у такій ситуації — досягнути перемоги.

Нагадаємо, наприкінці листопада Данілов розповідав, що зміни щодо мобілізації передбачатимуть використання комерційних рекрутингових компаній для проведення більш цілеспрямованого призову та запевнення призовників у тому, що вони виконуватимуть ролі, які відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлятимуть їх на фронт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 18:35