Фото: pixabay

Зміняться правила та штрафи: ЄС готує "сюрприз" для водіїв

У Німеччині з березня 2023 року діятимуть нові правила для водіїв. Крім того, зміняться деякі штрафи.

Про це повідомляє інформаційний Telegram-канал для біженців.

Зміні пов’язані з тим, що в ЄС збираються зробити однакові правила для всіх країн блоку. Наприклад, згідно з підготовкою 4 директиви ЄС, якщо у водія заберуть права в одній з європейських країн, наприклад, у Франції чи Італії, він не зможе керувати автомобілем і в інших країнах.

"Помилилися в одному місці, покарання піде за вами і пошириться на всі країни ЄС. Те саме з покаранням за керування автомобілем у нетверезому вигляді або під дією заборонених речовин", – йдеться в повідомленні.

Водночас у різних країнах ЄС допустимі різні норми проміле алкоголю в крові за кермом. Відтак, планують встановити єдині межі для всієї Європи.

Окрім цього, мають гармонізувати системи штрафних балів у різних країнах. Однаковим стане й термін припинення дії водійських прав.

Щоб усе це зробити, планують запустити загальну базу даних для всіх водіїв, яка буде доступною для поліції всіх країн ЄС.

Зазначають, що нову директиву щодо змін опублікують ближче до кінця березня. Потім документ має затвердити парламент ЄС. Це може тривати декілька місяців. Після затвердження всі зміни країнам ЄС потрібно буде впровадити на місцях.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в Україні планують відкрити автошколи для людей з інвалідністю. Це дозволить громадянам, які мають групу інвалідності, набувати навичок водіння та отримувати посвідчення водіїв, навчаючись у змішаних інклюзивних групах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.02.2023 19:33