Фото: ГУР

Змогли використати лише раз: Буданов пояснив, що не так із морськими дронами росіян

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, що у росіян теж є морські дрони. Проте використати їх вони змогли лише раз, а інші спроби виявились невдалими.

В ефірі національного марафону "Єдині новини" Буданов наголосив, що невдачі ворога з використанням морських дронів пов'язані з технічними причинами.

"Так, у них є розробки. Але вони якось спробували його використати. Один раз ми бачили реально використання. Всі інші випадки, як ми знаємо, невдалі в них були", — сказав Буданов.

Раніше Кирило Буданов повідомляв, що на морські дрони Magura V5 планують встановити засоби протиповітряної оборони. 

"Зараз спеціалісти працюють над тим, щоби на безпілотну платформу поставити засоби ППО. Я не технік, але розумію, що це завдання доволі складне. Бо ж потрібні засоби виявлення цілі, захоплення об'єкта, засіб ураження — це все треба розмістити на доволі малій платформі. Це непросте завдання чисто технічно, але воно реальне", — зазначав він в інтерв'ю УП.

Морський дрон Magura V5

Морський дрон Magura V5. Скріншот

Також очільник ГУР пояснював, ж дало змогу перейти від простого ураження кораблів до майже гарантованого потоплення.

"Ви ж бачите, технології розвиваються, майстерність операторів зростає. Я хотів би вам сказати, що це винятково питання наших технологій і навченості. Але іноді впливають ще й фактори навченості екіпажу корабля, проти якого працюють. Ну і все ж удача теж іноді має певне місце. Так, нам буває щастить, але щастить завжди тим, хто підготовлений", — казав Буданов.

Нагадаємо, раніше у британській розвідці пояснили, чим небезпечні для Росії атаки українських морських дронів. Експерти зазначають, що українські військові можуть використати такі засоби проти найслабших точок у логістиці окупантів на морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 09:42