Зникнення українця: МЗС Білорусі сподівається на збереження дружніх відносин з Україною

08 ВЕРЕСНЯ 2017 09:30

Нині правоохоронці в Білорусі проводять спеціальну перевірку - кажуть про «ймовірне відкриття кримінальної справи через зникнення українця», інформує TrueUA із посиланням на Цензор.Net.

У МЗС Білорусі сподіваються, що історія із викраденням 19-річного українця Павла ГРИБА на їхній території не погіршить відносини між Україною та Білоруссю. Про це заявили у тамтешньому міністерстві закордонних справ. 

У зовнішньополітичному відомстві Білорусі запевняють, що «робиться все, що необхідно» для розслідування ситуації з викраденням Павла ГРИБА.

«Робиться все, що необхідно в такій ситуації, але, на жаль, ця ситуація розглядається в такому більш загостреному регіональному контексті», - зазначив заступник міністра закордонних справ Білорусі Олег КРАВЧЕНКО.

За його словами, всі необхідні дії, передбачені у подібних ситуаціях, білоруська сторона вже зробила. А після завершення спеціальної перевірки, правоохоронці Білорусі ймовірно відкриють кримінальну справу щодо зникнення українця Павла ГРИБА.

Нагадаємо, на День Незалежності України 24 серпня юнак поїхав до білоруського Гомеля, щоб зустрітися з дівчиною із російського Сочі, з якою до цього спілкувався лише у соціальних мережах. Після цього зв'язок з українцем увірвався.

Згодом з'ясувалося, що хлопець перебуває у слідчому ізоляторі Краснодару, що у Росії. ФСБ РФ інкримінує 19-річному Павлу ГРИБУ теракт.

Події, 08.09.2017 09:30