Фото: fbc.ua

Знищено дві третини танкових запасів: голова ЦРУ Бернс озвучив втрати Росії у війні з Україною

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що армія країни-агресорки у війні проти України щонайменше втратила 315 тисяч солдатів.

У своїй колонці для журналу Foreign Affairs Бернс наголосив, що дві третини довоєнних танкових запасів Росії знищені під час протистояння армії РФ із Збройними силами України. До того ж голова ЦРУ переконаний, що війна диктатора Володимира Путіна проти нашої держави стала провалом для Росії на багатьох рівнях.

"Його початкова мета — захопити Київ і підпорядкувати Україну — виявилася дурною та ілюзорною. Його армія зазнала величезної шкоди. Щонайменше 315 тисяч російських солдатів були вбиті або поранені, дві третини довоєнних танкових запасів Росії були знищені, а хвалена десятирічна програма військової модернізації було зведено нанівець", — зауважив він. 

Бернс також зазначив, що економіка Росії зазнає довгострокових невдач. Водночас кремлівський диктатор відновлює оборонне виробництво Росії — за допомогою найважливіших компонентів з Китаю, а також озброєнь та боєприпасів з Ірану та Північної Кореї. 

"Хоча репресивна хватка Путіна, схоже, не ослабне найближчим часом, його війна в Україні непомітно роз'їдає його владу вдома", — констатував він.

Нагадаємо, у розвідці Великої Британії заявляли, що упродовж 2023 року відбулося зростання щоденних втрат в особовому складі сил Росії у війні проти України. З такими темпами до 2025 року загальна цифра перетне позначку в 500 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 14:42