Фото ілюстративне зі соцмереж

Знищено понад тисячу окупантів за добу та велику кількість бойової техніки: у Генштабі оновили дані про втрати ворога

За минулу добу українські військові ліквідували приблизно 1 060 рашистів. Таким чином цифра загальних втрат ворога збільшилася до понад 412 з половиною тисяч мертвих окупантів. Окрім того, знищено велику кількість бойової техніки противника.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 28 лютого 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 412 610 (+1 060);
  • танків — 6 570 (+14);
  • бойових броньованих машин — 12 508 (+14);
  • артилерійських систем — 10 029 (+20);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 000 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 688 (+2);
  • літаків — 342 (+2);
  • гелікоптерів — 325 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 7 753 (+24);
  • крилатих ракет — 1 912 (+0);
  • кораблів / катерів — 25 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 13 112 (+47);
  • спеціальної техніки — 1 594 (+6).

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Інфографіка: Генштаб ЗСУ

Ситуація на фронті

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 13 атак противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку наші воїни відбили 11 ворожих атак в районах населених пунктів Терни та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 11 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та західніше Побєди Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ, також відбито ще 4 атаки противника в районах південніше Вугледара, Старомайорського й Урожайного Донецької області.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили вісім атак противника в районах населених пунктів Малинівка та Роботине Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. За минулу добу противник здійснив один безуспішний штурм позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Удари ЗСУ

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу противника. Також підрозділи Повітряних сил Збройних сил України знищили два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та чотири розвідувальні БпЛА.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох артилерійських засобах, одному засобу протиповітряної оборони та двох радіолокаційних станціях противника.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, рашисти прагнуть скористатися тактичними можливостями та підтримують швидкий темп наступальних операцій після захоплення Авдіївки. Українські війська намагаються встановити складні для проходження оборонні лінії в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2024 09:54