Фото: Flickr

"Зняв відповідальність Росії за агресію": у МЗС відповіли на скандальну заяву Орбана

У Міністерстві закордонних справ прокоментували скандальну заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що "Україна не здатна виграти агресивну війну". Відомство заявило, що наша держава має намір звільнити всі окуповані Росією території.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, коментуючи агресію Росії проти України, заявив, що неважливо хто до кого вторгнувся. Він переконаний, що Україна не зможе виграти війну. В Кремлі мають радіти: глава угорського уряду зняв відповідальність Росії за її агресію проти України", — написав Ніколенко.

Речник зауважив, що на початку повномасштабного вторгнення РФ ті ж самі європейські політики стверджували, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години.

"Вони помилилися тоді, помиляються і зараз. На відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації. Це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і гарантування безпеки всієї Європи", — йдеться у коментарі.

У МЗС наголосили, що зараз критично важливо об’єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки Росії.

Нагадаємо, 23 травня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив чергову скандальну заяву щодо України. Відтак, на думку політика, Україна не може перемогти у війні проти Росії.

Також раніше Орбан заявляв, що частина Закарпаття давньою угорською землею. Крім того, він висловив сумніви в неминучій поразці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.05.2023 15:25