Зрадниця з Херсона. Джерело: Офіс генерального прокурора

Зрадниця з Херсона передавала окупантам інформацію про переміщення ЗСУ: їй повідомили про підозру

Мешканка Херсона у проросійському Telegram-каналі поширювала інформацію військового характеру. Зокрема, повідомляла про наявність техніки в місті, розташування та переміщення підрозділів особового складу Збройних Сил України.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура, яка викрила та повідомила жінці про підозру.

За даними слідства, вона, приєднавшись до одного з проросійських Телеграм-каналів, висловлювалась на підтримку збройної агресії РФ проти України.

"При цьому жінка усвідомлювала, що надану нею інформацію можуть використати для ворожих артилерійських чи авіаударів по цих об’єктах", — йдеться в повідомленні.

Під час обшуку у неї вилучили мобільний телефон, який вона використовувала у протиправній діяльності, та російську символіку. Жінці інкримінують несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Також їй обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Нагадаємо, що в липні в Херсонській області працівники Служби безпеки України затримали агентку Головного управління Генштабу Збройних сил Росії. Жінка "зливала" ворогу інформацію про українські безпілотники. При цьому вона була контрактницею однієї з військових частин Збройних сил України, яка дислокується в регіоні та виконує бойові завдання на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 10:48