Засідання українського уряду. Джерело: Кабмін

"Зроблено в Україні": уряд затвердив зображення торговельної марки

Кабінет міністрів ухвалив постанову стосовно популяризації товарів українського виробництва. Підприємства зможуть використовувати торговельну марку "Зроблено в Україні" безкоштовно.

Про це свідчить урядова постанова №197.

Зокрема, уряд затвердив зображення торговельної марки "Зроблено в Україні".

Торговельна марка "Зроблено в Україні". Джерело: Кабмін

Торговельна марка "Зроблено в Україні". Джерело: Кабмін

Міністерству економіки доручено подати заявку на державну реєстрацію торговельної марки, розробити та затвердити технічний стандарт (брендбук) на основі зображення.

Постанова рекомендує державним органам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам і організаціям незалежно від форми власності використовувати зображення торговельної марки відповідно до технічного стандарту (брендбуку).

"Використання затвердженого цією постановою зображення торговельної марки державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності здійснюється на безоплатній основі", — йдеться в документі.

Раніше президент Володимир Зеленський на презентації платформи "Зроблено в Україні" заявив, що українці зможуть отримати компенсацію частини оплати за товари та послуги, вироблені в країні. За його словами, наразі цю програму розробляють, і вона повинна запрацювати вже цього року.

Нагадаємо, що, за словами Зеленського, кошти за купівлю тих чи інших товарів вітчизняного виробника находитимуть на спеціально соціальну карту. Проте, як можна отримати цю карту та як нею розрахуватися, Зеленський не уточнив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.02.2024 09:21