ЗСУ домоглися тактичних успіхів в Запорізькій області, - ISW

В суботу, 10 червня, українські сили вели контрнаступальні операції як мінімум на чотирьох ділянках фронту. Українська армія домоглася тактичних успіхів у Запорізькій області.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни.

Зокрема, ЗСУ проявляли активність в Луганській області в районі Білогорівки; під Бахмутом українські війська просунулися на 1400 м (згідно із заявою спікера ЗСУ Череватого); на кордоні Донецької та Запорізької областей (район Великої Новосілки); в районі Оріхова на Запоріжжі.

"Геолоковані кадри, опубліковані 10 червня, додатково вказують на те, що українські сили в західній частині Запорізької області домоглися локальних успіхів під час контратак на південний захід і південний схід від Оріхова",- повідомляє ISW.

Попри підтверджені українські успіхи російські "воєнкори" продовжують стверджувати, що російські сили в цьому районі успішно захищаються від спроб українського наступу. В ISW заявили, що українські війська наразі намагаються провести надзвичайно складну тактичну операцію — лобовий штурм підготовлених оборонних позицій, який ускладнюється відсутністю переваги в повітрі. При цьому, відзначили в інституті, початкові штурми українських сил не слід екстраполювати для прогнозування всіх українських операцій.

"Не дивно, що українські війська зазнають втрат під час початкових атак проти одних з найбільш підготовлених російських сил в Україні. Однак початкові атаки, особливо кадри, які російські джерела навмисно поширюють і висвітлюють, не є репрезентативними для всіх українських операцій. Російські військові залишаються небезпечними. На українські сили, безумовно, чекає важка боротьба, але Україна ще не перекинула переважну більшість своїх контрнаступальних сил, а російська оборона не є рівномірно міцною на всіх ділянках лінії фронту", — додали в ISW.

Нагадаємо, 10 червня президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 07:37