Фото: Командування морської піхоти у Facebook

ЗСУ готують основний удар по окупантах: у ISW проаналізували початок контрнаступу

Збройні сили України успішно створюють умови для основного удару по окупантах. Український контрнаступ буде серією поступових і послідовних наступальних дій.

Про це йдеться у звіті ISW.

В ISW зазначили, що ЗСУ можуть провести кілька наступальних операцій на всьому театрі воєнних дій, щоб поступово виснажити окупантів та створити умови для майбутнього головного удару. Поточні контрнаступальні операції українських військ не є основним напрямом планування.

"Майбутні втрати неминучі з обох боків, але ретельне оперативне планування українського командування, ймовірно, спрямоване на те, "щоб пом'якшити та збалансувати негативні наслідки контрнаступу", — припускають аналітики.

Як доказ аналітики наводять заяву ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, що російські війська зазнають значних втрат у живій силі і техніці в результаті українських атак, особливо на Півдні.

"Успіх українських контрнаступів не слід оцінювати виключно за щоденними змінами в контролі над місцевістю, оскільки ширші оперативні наміри українських атак по всьому фронту можуть ґрунтуватися на поступовій деградації, знекровленні та виснаженні російського потенціалу", — резюмують в ISW.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що під час наступальних операцій Збройних сил України на карту поставлені людські життя. Не можна від них очікувати моментальних результатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.06.2023 07:21