Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулись на важливому напрямку фронту: Маляр розповіла подробиці

Українські військові мають успіх в Урожайному на південному фронті. Наші Сили оборони також ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це повідомила під час включення з Military Media Center заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

"Цього тижня тривали бої в населеному пункті Урожайне, там є певні успіхи", — сказала вона.

Також, за словами Маляр, Збройні сили України мали "певні успіхи" південніше та південно-східніше Старомайорського. Наші військові закріплюються на певних ділянках фронту.

Мапа DeepState

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом неділі, 13 серпня, завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, та шість — по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два артилерійських засоби на вогневих позиціях, один зенітно-ракетний комплекс, одну станцію РЕБ, один засіб протиповітряної оборони противника.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2023 09:49