Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просуваються, прориваючи оборону росіян: аналітики розповіли про ситуацію на Півдні

Військові Збройних сил України продовжують контрнаступальні операції на Півдні. Українські воїни просуваються на кордоні двох областей, прориваючи російські лінії оборони.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, війська ЗСУ просунулися в районі кордону західної Донецької та східної Запорізької областей та у західній частині Запорізької області під час проведення контрнаступних операцій на півдні та сході країни.

Водночас українські бійці наступають у напрямках Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова), Малої Токмачки (9 км на південний схід від Оріхова) та Очеретуватого (25 км на південний схід від Оріхова) на Заході Запорізької області.

Також Сили оборони просунулися в районі Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки) і Роботиного (10 км на південь від Оріхова) та досягли невстановлених успіхів у районі Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки) на Бердянському напрямку (західна частина Донецького та східного кордону). Запорізької області), а також у невстановленому місці на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області). Крім того, Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США у листопаді 2024 року. Він вважає, що українські військові зможуть просунутися вперед під час очікуваного контрнаступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2023 07:13