Фото: kyiv.comments.ua / ілюстративне

ЗСУ проводять масштабні інженерні роботи біля Часового Яру, — Євлаш

Для російських загарбників стане справжнім випробуванням наступ на Часів Яр Донецької області. Сили оборони не припиняють здійснювати інженерні роботи на даному напрямку.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш, пише "Інтерфакс-Україна".

"Біля Часового Яру також проводилися і проводяться інженерні роботи, ворог уже досить близько до цього населеного пункту. Однак ці інженерні укріплення, які там є, вони не дозволять ворогу просто так здійснити "легку прогулянку". Звичайно, ми будемо бити ворога з усіх напрямків, з усього наявного озброєння, амуніції", — заявив військовий.

Євлаш також розкрив тактику загарбників, зазначивши, що ворог намагається атакувати "як у лоб, так і по флангах" поблизу сіл Іванівське та Богданівка. При цьому рашисти використовують різні штурмові загони.

"Ось остання атака була така, вони застосовували багі, оскільки земля досить м'яка зараз там, якщо можна так сказати. І звісно, пішки з амуніцією і БК складно добиратися. Вони використовують такі маневрові всюдиходи, куди можуть сісти кілька людей — п'ять-шість, і на таких апаратах добираються до лінії фронту", — сказав Євлаш.

Також він наголосив, що на Куп’янському напрямку "досить потужні фортифікації почали зводити ще з осені".

"Зараз триває зведення фортифікаційних споруд на цьому напрямку: там є і бетонні споруди, які є довготривалими оборонними точками, крім того, постійно риються десятки ВОПів, які вже облаштовані на цьому напрямку. Впроваджуються мінні поля на найбільш загрозливих ділянках", — резюмував начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку протягом доби Силами оборони відбито п'ять атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Часів Яр, Предтечине, Нью-Йорк Донецької області. Також під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

Нагадаємо, 26 лютого стало відомо, що Збройні сили України відійшли від села Ласточкине поблизу Авдіївки Донецької області. Таке рішення було ухвалене для того, аби організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка — Тоненьке — Бердичі та не допустити подальше просування противника далі у західному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 21:53