Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ роблять усе, аби стримати наступ ворога: Євлаш розповів про бої біля Часового Яру

Окупанти мають на меті захопити Часів Яр на Донеччині. Проте українські військові роблять усе можливе, щоб стримати наступ ворога на цьому напрямку. 

Про це заявив начальник прес-служби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш, передає "Суспільне. Донбас".

"Ситуація поблизу Часового Яру стабільно важка, російські військові ведуть бойові дії в межах населених пунктів Іванівське та Богданівка, українські військові роблять все можливе, аби зупинити наступ. Бої ведуться в урбанізованій місцевості. Російські військові мають на меті розвинути свій наступ та захопити Часів Яр, обходження його з флангів та акцентування своєї уваги на цьому місці", — заявив він.

За його словами, рашисти за минулу добу понад 700 разів обстріляли з різного типу озброєння Бахмутський напрямок, а Лимано-Куп'янський — понад 800. Зокрема, на цих напрямках ворог втратив 474 військових.

Євлаш проінформував, що на Бахмутському напрямку протягом доби 28 лютого окупанти завдали чотири авіаудари. Також російські військові тричі використавши свої літаки Су-25, обстрілювавши некерованими авіаційними ракетами. За його словами, ворог ще один раз використовував армійську авіацію, а саме вертоліт Мі-8.

"Російські військові активно використовують свої дрони типу Ланцет та FPV нанесли 56 таких ударів по лінії зіткнення по позиціях ЗСУ. На цій ділянці було вісім боїв", — додав військовий.

Нагадаємо, раніше Ілля Євлаш заявив, що для російських загарбників стане справжнім випробуванням наступ на Часів Яр Донецької області, адже Сили оборони не припиняють здійснювати інженерні роботи на даному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 15:16