Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ розширюють пролом, який пробили в оборонній ланці РФ: аналітики вказали на важливу деталь

Українська легка піхота просунулась до позицій за протитанковими ровами та протитанковими загородженнями "зуби дракона", які складають нинішній російський оборонний рубіж перед наступом українських сил у західній частині Запорізької області. Українські сили, ймовірно, мають намір утримувати ці позиції. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики не впевнені, що українські сили прорвали цей російський оборонний рівень, оскільки в цих районах не спостерігається українська важка техніка. На геолокаційних кадрах, опублікованих 4 вересня, видно, що українські війська просунулися до позицій, розташованих на кордоні дерев, що знаходяться на схід від російських протитанкових ровів та загороджень із зубів дракона, які є частиною трирівневої оборони безпосередньо на захід від Вербового (18 км на північ) південному сході від Оріхова). 

Добре видно, що українська легка піхота також просунулась далі до низки підготовлених російських оборонних позицій вздовж дороги, що веде на північний захід у Вербове. Інші кадри з геолокацією, опубліковані 4 вересня, показують, що українські війська просунулися до російських оборонних позицій між Роботиним (10 км на південь від Оріхова) та Новопрокопівкою (13 км на південь від Оріхова). Українські сили розширюють пролом, який вони вже пробили в одній російській оборонній ланці, і, як повідомляється, перекидають більше техніки та особового складу у тактичні тили цієї ланки.

Мапа ISW

Українські сили, схоже, досягають успіхів у безпосередній близькості від ще не прорваного російського оборонного рубежу, який проходить на північний захід від Вербового та на північ від Солодкої Балки (20 км на південь від Оріхова), при цьому піхотні атаки та важкий артилерійський вогонь по російських позиціях вглиб і на південь від цього рубежу. Розгортання української важкої техніки та більш значних сил у цих районах, ніж досі спостерігалося ISW, вказуватиме як на прорив у цьому російському оборонному шарі, так і на спробу розширити цей прорив.

Нагадаємо, заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що українські війська минулого тижня звільнили три квадратних кілометри на Бахмутському напрямку. Також наші військові досягли успіху на Півдні країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 05:59