Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили понад 60 атак ворога на сході: де наступають рашисти

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"За минулу добу, завдяки мужності кожного воїна, було відбито понад 60 атак противника на зазначених напрямках", — зазначили в Генштабі.

Авіація Сил оборони за добу завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того, наші захисники поблизу Мар'їнки знищили російський штурмовик Су-25. Також ворог втратив сім БпЛА, з них: три — типу "Орлан", три  "Ланцет" та один  "Мерлін".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили та знищили склад боєприпасів ворога.

Крім того, за даними Генштабу, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей російські окупанти активізували підготовку з евакуації місцевого населення на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим. Зокрема, в Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення щодо можливої евакуації. В ході опитування перевіряється наявність російського паспорта, прописка та рівень освіти. Відзначається періодичний виїзд автобусів з охочими евакуюватися. Окупанти поширюють інформацію, що з кінця квітня розпочнеться примусова евакуація цивільного населення.

Нагадаємо, очікування контрнаступу Сил безпеки та оборони України продовжує знижувати морально-психологічний стан у рядах російських окупантів. Головне управління розвідки України підтверджує різке зростання кількості російських загарбників, які прагнуть здатись в полон, аби зберегти життя.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2023 07:29