Олександр Тарнавський. Джерело: Facebook

ЗСУ відходять із позиції "Зеніт", яку захищали на околиці Авдіївки, — Тарнавський

Сили оборони України відходять із позиції "Зеніт". Там вони тримали захист на околиці Авдіївки. Таке рішення ухвалили задля збереження особового складу та покращення оперативної ситуації.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

"Після багатьох місяців протистояння, командування ОСУВ вирішило відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки. Ми тримали цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога", — зазначив він.

Командувач пояснив, що рішення відійти ухвалено задля збереження особового складу та покращення оперативної ситуації.

"Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції", — запевнив бригадний генерал.

Він додав, що наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів і облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

Нагадаємо, раніше Тарнавський заявляв, що станом на ніч в Авдіївці тривають запеклі бої. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається як планове підсилення українських підрозділів, так і маневри на загрозливих ділянках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 15:17