Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відступили на одному із найгарячіших напрямків: аналітики назвали причину

Збройні сили України трохи відійшли від своїх позицій на Покровському напрямку. Таке рішення було ухвалено для того, аби не потрапити в оточення ворога.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Нещодавнє просування росіян на Покровському напрямку спонукало українців відступити з обмежених позицій на південний схід від Покровська, і російські сили, ймовірно, не змогли досягти своєї очевидної мети — тактичного оточення українських сил у цьому районі", — йдеться у звіті ISW.

Фахівці зазначили, що геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що рашисти нещодавно захопили Птиче (на південний схід від Покровська) і просунулися далі на Південь від цього населеного пункту. Проте, за оцінками аналітиків, просування російських військ на Південь і південний захід від траси Т-0511 (Очеретине-Гродівка) нівелювало російські позиції на Схід і південний схід від Покровська, замість того, щоб створити умови для тактичного оточення українських сил.

"Російські війська, ймовірно, мали на меті наступ на Захід від Карлівського водосховища від Яснобродівки та Карлівки, щоб оточити українські сили на Схід від лінії Гродівка—Новогродівка—Селидове, але не змогли досягти таких успіхів разом із їхнім просуванням у напрямку Новогродівки та Селидового з боку на Південь від траси Т-0511", — зауважили в Інституті.

До того ж, за словами експертів, речник української бригади, що діє на Покровському напрямку, визнав, що російський наступ спонукав ЗСУ дещо відступити. Це було необхідно щоб вирівняти фронт і зберегти життя українського особового складу.

"ISW не спостерігає поширених повідомлень про хаотичне відведення українських сил на Покровському напрямку, а відсутність швидких тактичних успіхів Росії в цьому районі свідчить про те, що українським силам вдалося відійти з охоплених позицій протягом останніх тижнів", — додали в ISW.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що західні партнери України можуть надати допомогу українській армії, яка дасть перевагу в артилерії над Росією та дозволить захопити ініціативу на полі бою, що може змінити траєкторію війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 07:07