Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завершили виведення підрозділів з Авдіївки

Збройні сили України у суботу, 17 лютого, повністю завершили виведення підрозділів з Авдіївки на Донеччині.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Завершення виводу військ з Авдіївки вже відбулося. Воно відбулося ще вчора (17 лютого, — ред.). В мене немає нової інформації щодо наших полонених. Ми підтверджуємо, що деяка кількість українських військових, які виконували завдання в районі Авдіївки, опинилися в полоні", — заявив Лиховій.

Речник зазначив, що наразі потрібно провести верифікацію тих українських бійців, які вийшли з Авдіївки, але ще не приєдналися до своїх підрозділів. Лише після цього можна буде визначити, скільки українських воїнів опинилися у полоні російських окупантів.

"Ця кількість може зменшитися, коли частина з них вийде до своїх підрозділів. Вихід відбувався в складних умовах, може бути і так. Потрібна верифікація тих, хто вийшов, але ще не приєднався до своїх. Можливо, хтось не зміг вийти. Це процес, який займає певний час. Я б просив утриматися від спекуляцій. Ця кількість не така, щоб говорити про великі масштаби", — наголосив Лиховій.

Нагадаємо, раніше речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій заявляв, що російські окупанти намагаються наступати на Ласточкине на Авдіївському напрямку. Українські військові тримають там оборону. Підрозділи Збройних сил України вивели з Авдіївки на нові вигідніші позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 19:36