Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Олександра Тарнавського

У ЗСУ назвали населений пункт, на який окупанти намагаються наступати після Авдіївки

Російські окупанти намагаються наступати на Ласточкине на Авдіївському напрямку. Українські військові тримають там оборону. Підрозділи Збройних сил України вивели з Авдіївки на нові вигідніші позиції.

Про це заявив речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Біля Авдіївки всі підрозділи Сил оборони, які перебували під загрозою блокування, відведені на нові порівняно вигідніші позиції. Продовжують виконувати бойові завдання. Вони стоять на заваді подальшому просуванню ворога. Позиції заздалегідь підготували, здійснили фортифікацію", — зазначив він.

Речник додав, що окупаційні війська вже намагаються наступати на населений пункт Ласточкине поблизу Авдіївки. Там за добу відбили 14 рашистських атак.

Мапа території поблизу Авдіївки: Джерело: deepstatemap

Мапа території поблизу Авдіївки: Джерело: deepstatemap

На Мар'їнському напрямку, як зазначив Лиховій, окупанти теж намагаються атакувати, але результатів не мають. За добу наші захисники відбили там 23 атаки ворога.

Раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомляв, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції втрати ворога склали понад 47 тисяч військових. Також українські військові знищили сотні танків.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни зробили висновок, що наземні війська Росії в районі Авдіївки отримали локальну перевагу через безпосередню підтримку з повітря. Окупанти щодня закидали українські позиції керованими авіабомбами, протидії яким знайти не вдалося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 13:58