Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Олександра Тарнавського

Оборона Авдіївки: скільки військових і техніки втратили окупанти за чотири місяці

За чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції втрати ворога склали понад 47 тисяч військових. Також українські військові знищили сотні танків.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Олександр Тарнавський.

"На Авдіївському напрямку своєю мужністю, стійкістю та героїзмом українські захисники завдали ворогу величезних втрат і знищили значний резерв російських окупантів, який ті планували застосувати на інших ділянках фронту для наступальних дій", — зазначив він.

Він уточнив, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції (з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024) року на Авдіївському напрямку загальні втрати російських військ склали:

  • особового складу — 47 186;
  • танків — 364;
  • артилерійських систем — 248;
  • бойових бронемашин — 748;
  • літаків — 5.

Інфографіка: Telegram-канал Олександра Тарнавського

Інфографіка: Telegram-канал Олександра Тарнавського

"Дякую кожному воїну за стійкість, мужність та героїзм! За кожного знищеного окупанта! За кожен спалений танк і бронемашину! Боротьба триває!" — підсумував Олександр Тарнавський.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна отримала важкий урок зі ситуації з Авдіївкою. Однак це українське місто, яке зараз захопили російські окупанти, обов'язково повернеться під наш контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2024 12:36